En hemlig cell ligger bakom upphängningen av en mystisk banderoll i Härnösands stadspark under julhelgen. Banderollen var ursprungligen Norrdans storslagna reklamvepa inför föreställningen Alfhild Agrells arv som uppfördes under hösten 2018 – men här hade den försetts med en övermålning med trycket ”Alfhild was here”, en kopia av ”klottret” som ingår i konstnären Daniel Franzéns Scenografi för Alfhild på Stora torget.
Vepan sattes upp i ett par höga träd under en nattlig eskapad ett par dagar före julafton. Endast tidningsbudet blev vittne…

Polisen verkar ha beslutat att se mellan fingrarna denna gång så några rättsliga efterspel väntas inte. Fram emot Trettonhelgen hade tyvärr den kraftiga och envisa blåsten slitit sönder nederdelen av vepan, och därför fann man för gott att plocka ner den igen.