Blog Image

Alfhildnytt

Om bloggen

Här berättar vi om genomförda händelser och aktiviteter i Alfhild Agrell-sällskapet.

Tillbaka till hemsidan

Alfhilds namnsdagsfest 3 september 2024

Uncategorised Posted on Mon, September 23, 2024 14:26:34

Detta år firades namnsdagskalaset i Olof Högbergssalen i samverkan med biblioteket. Margareta Bergvall, som skrivit en B-uppsats i idéhistoria, föreläste utifrån denna under rubriken : ”Tankar om Alfhild” Några reflektioner runt Alfhild och hennes uppväxt. Vad inspirerades hon av?

Efter detta var det dags för ett riktigt kaffekalas med hembakt bröd, varefter kvällen avslutades med att Anna-Lena Lundblad berättade om kommande program i sällskapet och biblioteksstrategen Anna Karlsson om höstens program på biblioteket.

Margareta Bergvall

Margareta Bergvall



Litteratursommar i prästgården 9 juli.

Uncategorised Posted on Mon, September 23, 2024 14:14:41

 Karin Lidén berättade om Agrells dagboksromaner och planerna på en återutgivning. Därefter spelades scenen om ”kungabesöket” ur Hemma i Jockmock upp, med Anna-Lena Lundblad som berättare och Evali Karlsson som huvudrollsinnehavaren, Lovisa Petterkvist. Övriga roller spelades av Anthe Sandelin, Vibeke Marsling Gunnel Oldenmark och Britta Olofsson. Det var en talrik publik som fick trängas inne i prästgården på grund av det ostadiga vädret. Summa summarum, ett lyckat arrangemang där åskådarna visade sin tydliga uppskattning.