För tredje året i rad deltog Agrell-sällskapet i Litt-festen genom att bemanna en monter med information, Agrell-produkter och Agrell-böcker.


Detta år var det särskilt viktigt att vara med. Under lördagen hade nämligen Agrell en helt egen programpunkt när den nya antologin Noveller lanserades av Atrium förlag.Köerna var långa när Ebba Witt-Brattström och Stina Ekblad intagit scenen i en tyvärr alltför trång sal. Många besvikna fick vända i dörren.

De som lyckades hitta en plats var däremot långtifrån besvikna. Ebba talade bland annat om kvinnornas betydelse för det moderna litterära genombrottet i 1880-talets Sverige och den följande backlashen då kvinnorna förpassades till glömska och tystnad.

Men den allra största upplevelsen var nog ändå Stina Ekblads uppläsning av novellerna” På fältet” ” Glansvit” och delar av ” En slutscen”. Det gick ett sus genom publiken när Stina läste någon särskild känslosam passage. Många nyfrälsta Agrell-fan gick sedan direkt till Agrell-montern för att köpa in ett exemplar av Noveller, så många att den tog slut på förlaget. Vilken härlig framgång för vår författare och för alla oss som kämpat så ivrigt för hennes återkomst.